Pemimpin perniagaan industri hotel melihat peluang di Chengdu

2020-11-04    

CHENGDU, China, 2 Nov. 2020 -- Pemimpin perniagaan dalam industri hotel tempatan dan antarabangsa melihat potensi pelaburan yang amat baik di Chengdu, kediaman kepada panda gergasi dan ibu kota wilayah Sichuan di Barat Daya China, semasa acara promosi untuk industri hotel bandar tersebut.

Liu Shijun, setiausaha agung World Tourism Alliance (WTA), menyampaikan ucapan di Persidangan Promosi Pelaburan Global Industri Hotel Chengdu 2020, pada 28 Okt.

Liu Shijun, setiausaha agung World Tourism Alliance (WTA), menyampaikan ucapan di Persidangan Promosi Pelaburan Global Industri Hotel Chengdu 2020, pada 28 Okt


Persidangan Promosi Pelaburan Global Industri Hotel Chengdu 2020 yang bermula pada 28 Okt, menarik ratusan pakar dan pemimpin perniagaan daripada industri hotel. Semasa acara dua hari tersebut, Chengdu mengeluarkan pelan pembangunan untuk satu kelompok zon kefungsian industri pelancongan dan kebudayaan utama dan senarai projek kebudayaan dan pelancongan utama. Para pegawai turut memperkenalkan dasar berkaitan industri hotel Chengdu yang berkenaan.


Para hadirin juga dipelawa memeriksa pembangunan industri kebudayaan dan pelancongan dan projek pelaburan industri hotel.


"Sudah banyak kali saya berkunjung ke Chengdu sepanjang beberapa tahun lalu, dan setiap kali saya datang, saya menemui perkara baharu dan merasai perasaan baharu," kata Liu Shijun, setiausaha agung World Tourism Alliance (WTA). Beliau menambah bahawa WTA sudi bekerjasama dengan semua pihak untuk meningkatkan kerjasama dengan Chengdu dan menyokong pembangunan industri hotel dan pelancongan bandar tersebut.

Liang Jianzhang, pengerusi agensi pelancongan dalam talian Ctrip, berkata Chengdu mempunyai kelebihan unik di seluruh dunia disebabkan oleh sumber alam semula jadi dan budayanya yang luar biasa. Beliau yakin bahawa Chengdu bakal menjadi salah satu daripada destinasi utama di China untuk pelawat antarabangsa.


"Chengdu sentiasa menjadi salah satu daripada bandar popular China untuk dikunjungi oleh pelawat Jepun. Semua orang di Jepun mengimpikan untuk memegang panda gergasi di Chengdu sepanjang hayat mereka," kata Bika Han, pengurus besar Hoshino China GSA, melalui sambungan video. Beliau menambah Chengdu ialah salah satu pasaran yang hotel beliau paling hargai di China.


Qu Qiang, naib presiden eksekutif Brilliant Group, berkata kumpulan tersebut menjalankan penyelidikan mendalam terhadap bandar-bandar utama di China selepas wabak COVID-19 dan akhirnya memilih Chengdu sebagai destinasi pelaburan pertama mereka di antara bandar peringkat pertama baharu China.


Menerusi kerjasama dengan Kumpulan Pelancongan dan Kebudayaan Chengdu, Brilliant Group akan membina sebuah hotel mewah di Lembah Kuanzhai, sebuah mercu tanda kebudayaan tempatan yang terkenal.


Penginapan baharu Brilliant Group akan berada di bawah jenama Brilliant, manakala dua jenama hotel lain di bawah kumpulan tersebut juga akan ditempatkan di Chengdu tidak lama lagi, ujar Qu.


Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.