Indonesia sahkan penerbangan antarabangsa diteruskan, nafi laporan penggantungan

2026-03-19     HaiPress

Foto hiasan

JAKARTA,18 Mac – Indonesia pada Rabu memberi jaminan bahawa operasi penerbangan antarabangsa akan diteruskan susulan perkembangan semasa di Asia Barat,sambil menafikan laporan terdahulu yang mendakwa operasi itu digantung.

RINGKASAN BERITA AI

Dalam kenyataan itu,Lukman berkata pihak berkuasa terus memantau rapi perkembangan yang menjejaskan operasi penerbangan antarabangsa,di samping memastikan pengendalian penumpang kekal selamat,teratur dan diselaraskan dengan baik.

Beliau menambah bahawa setakat 17 Mac,dua pesawat Qatar Airways masih terkandas di Indonesia,masing-masing di Lapangan Terbang Antarabangsa Soekarno-Hatta dan Lapangan Terbang Antarabangsa I Gusti Ngurah Rai.- BERNAMA

Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.